matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
koaf:
1
Oblicz pochodną : 5
x
+
,bardzo prosze o rozwiązanie po kolei
5
x
19 sty 19:03
xd:
βδπΩ≤
19 sty 20:45
Janek191:
1
f(x) = 5
x
+
5
x
− 5
x
*ln 5
1
f '(x) = 5
x
*ln 5 +
= ( 5
x
−
)*ln 5
( 5
x
)
2
5
x
19 sty 20:49