| 4 | ||
1. | =5 | |
| 2x−3 |
| x | ||
2. | =−1 | |
| 2x−1 |
| √2x−1 | ||
3. | =√2+1 | |
| √2x+1 |
| 3 | 1 | |||
4. | = | |||
| x+2 | x−2 |
| 5 | 3 | |||
5. | − | =0 | ||
| 2x+1 | 2x−1 |
| 1 | x | |||
6. | + | =1 | ||
| x | x+2 |
| x | x | |||
7. | + | =2 | ||
| x+1 | x−2 |
| √2x−1 | √2 | ||
=√2 +1 x≠− | |||
| √2x+1 | 2 |
| −2−√2 | |
= x
| |
| 2 |
| 1 | ||
x=−1− | √2
| |
| 2 |
| 1 | 1 | ||
+ | = 1 x≠−2
| ||
| x | x+2 |
| x+2 +x | |
= 1
| |
| x(x+2) |
| 2x+2 | |
= 1
| |
| x2 +2x |
| x | x | ||
+ | = 2 x≠−1 x≠2
| ||
| x+1 | x−2 |
| x(x−2) + x(x+1) | |
=2
| |
| (x+1)(x−2) |
| x2 −2x +x2 +x | |
= 2
| |
| x2 −2x +x −2 |
| 2x2 −x | |
=2
| |
| x2−x−2 |
tak pytam