matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wyrażenia
Toma:
2−a
2
√
2
+a
poprosiłbym o jakieś wskazówki a=
√
8
19 sty 18:19
ICSP:
a =
√
8
= 2
√
2
i postaraj się podstawić.
19 sty 18:23
Toma:
wychodzi mi −3
√
2
a ma być
√
2
19 sty 18:56