matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
www
asdadassasdsad:
granica limx→0
−
xe
1
/
x
19 sty 15:11
Jerzy:
e
1/x
*(−1/x
2
)
= lim
= lime
1/x
= [e
−
∞
] = [1/e
∞
] = 0
−1/x
2
19 sty 15:16
piotr1973:
e
1/x
dąży do zera bo 1/x dąży do −
∞
całość dąży więc do zera bo 0*0=0
19 sty 15:16