matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
kasia:
Oblicz wysokość opuszczoną na przeciwprostokątną trójkąta prostokątnego ABC, gdzie |AB| = 12 |AC| = 5 |BC|=13 − przeciwprostokątna.
19 sty 14:02
Jerzy:
pole trójkąta się nie zmienia:
1
1
5*12 =
13*h
2
2
19 sty 14:04