matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie
qazxsw:
n
1
2
1
1
, powinnobyć
, a e−trapez twierdzi, że
n
n
−1
2
n
1
2
kto ma racje ja, czy e−trapez? albo po prostu skąd mu się to wzięło, bo mnie uczono, że a
m
: a
n
= a
m−n
a nie a
n−m
19 sty 13:00
qazxsw:
tu jest link do tego zadania jak on to podzielił
http://postimg.org/image/3zxclf8sv/
granice
19 sty 13:00
Jerzy:
n
1
/2
1
= n
1/2 − 1
= n
−1/2
=
n
n
1
/2
19 sty 13:03
qazxsw:
aj, chyba już wiem, dobra kumam
19 sty 13:04
piotr1973:
geniusz
19 sty 13:09