proszę o szybkie rozwiązanie
nika: Objętość stożka jest równa 24 pi cm3 , a promień podstawy stożka jest równy 6 cm.
a) oblicz pole powierzchni całkowitej stożka ,
b) wyznacz cosinus kąta nachylenia tworzącej stożka do podstawy .
19 sty 10:47
dero2005:
r = 6
h = 2
l =
√h2 + r2 = 2
√10
P
c = πr(r + l) =
19 sty 10:58
nika: = ile ?
19 sty 11:15
Jerzy:
do jakiej Ty dziecko chodzisz szkoły ? tam was uczą czegokolwiek ?
19 sty 11:16
nika: nie każdy jest orłem z matmy
19 sty 11:19
Jerzy:
przecież masz tylko podstawić do wzoru i policzyć
19 sty 11:21
Jack: Jak widac nie jest takie latwe odp.na pytanie :
W stajni jest 10 koni i 5 psow. Ile jest kobi i psow?
19 sty 11:24