−cos(2x) | ||
jak rozwiązać taką całkę? ∫ | ||
e3y |
1 | ||
v = − | e−3x u' = −2sin(2x) | |
3 |
1 | 2 | |||
.... = | cos(2x)*e−3x − | ∫e−3x*sin(2x) = .... | ||
3 | 3 |
1 | ||
v = − | e−3x u' = 2cos(2x) | |
3 |
1 | 2 | 1 | 2 | |||||
...= | cos(2x)*e−3x − | [− | e−3xsin(2x) + | ∫e−3xcos(2x) = | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
1 | 2 | 4 | ||||
= | cos(2x)*e−3x + | e−3xsin(2x) − | ∫e−3xcos(2x) | |||
3 | 9 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |