matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartośc bezwzględna
cola:
Zbiorem rozwiązań równania
|x
2
|
= 2
|x
2
−3|
odpowiedź to; {−
√
6
,
√
6
, −
√
2
,
√
2
}
18 sty 23:01
Eta:
x≠±
√
3
x
2
=2(x
2
−3) v x
2
=2(−x
2
+3) x
2
−6=0 v 3x
2
−6=0 x=±
√
6
v x=±
√
2
18 sty 23:24