matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna:
Kinga12:
Pochodna: lnx /
√
x
, wyszlo mi:
√
x
/x
2
− lnx/2x
√
x
18 sty 22:58
Kinga12:
ok?
18 sty 23:02
Jerzy:
źle
18 sty 23:21
Janek191:
ln x
f(x) =
√
x
1
1
x
*
√
x
− ln x*
2
√
x
√
x
ln x
f '(x) =
=
−
x
x
2
2 x
√
x
18 sty 23:44
Jerzy:
sorry...źle popatrzyłem
19 sty 06:57