π | 1 | |||
cos(2x − | ) = | |||
2 | 2 |
1 | ||
odczytujesz kiedy zwykly cos x jest | ||
2 |
π | π | π | π | |||||
2x − | = | + 2 k π lub 2x − | = 2π − | + 2k π , gdzie k ∊C | ||||
2 | 3 | 2 | 3 |
π | ||
2 cos ( 2 x − | ) = 1 / : 2 | |
2 |
1 | ||
cos ( 2 x − 0,5 π) = | ||
2 |
π | π | π | π | |||||
2 x − | = − | + 2π*k lub 2 x − | = | + 2π*k | ||||
2 | 3 | 2 | 3 |
π | ||
... = 2π − | + 2k π | |
3 |
π | ||
... = − | + 2k π | |
3 |
x | π | 1 | √2 | π | ||||||
sin ( | − | ) = | = | ; 45o = | ||||||
2 | 4 | √2 | 2 | 4 |
x | π | |||
√2 sin ( | − | ) = 1 | ||
2 | 4 |
x | π | 1 | √2 | |||||
sin ( | − | ) = | = | |||||
2 | 4 | √2 | 2 |
√2 | ||
sinus ma wartosc | dla 45 stopni oraz dla 180−45 stopni | |
2 |
x | π | π | x | π | π | ||||||
− | = | + 2kπ lub | − | = π − | +2 kπ , k ∊C | ||||||
2 | 4 | 4 | 2 | 4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |