| cos 2x | 1 | ||
= | sin2 2x ? ![]() | ||
| ctg3 x − tg2 x | 4 |
| 1 | ||
ctg2 x = | ||
| tg2x |
| 1 | ||
ctg2 x = | ||
| tg2x |
| cos2xtg2x | ||
Po podstawieniu tego co napisałeś i po wspólnym mianowniku wychodzi mi | ||
| 1−tg4x |
| cos 2 x | |||||||||||||||||
L = | = | ||||||||||||||||
|
| cos2 x − sin2x | ||||||||
= | = | |||||||
|
| sin2 x*cos2x | ||
= (cos2 x − sin2x}* | } = | |
| ( cos2 x − sin2 x)*(cos2 x + sin2x) |
| 1 | 1 | |||
= sin2x*cos2x = | *(2 sin x*cos x)*(2sin x*cos x)) = | (sin 2x)2 = P | ||
| 4 | 4 |
Tak miałam, tylko zatrzymałam sie w przedostatniej linijce i nie wiedziałam
co dalej