matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór na n-ty wyraz
kasia00:
ciąg geometryczny .zapisz wzór na n−ty wyraz ciągu geometrycznego mając dane kolejne wyray: 2/5, 1/2, 5/8
18 sty 17:30
Jerzy:
a
2
= q i a
n
= a
1
*q
n−1
a
1
18 sty 17:33
piotr:
q=5/4
18 sty 17:40