proszę o szybkie rozwiązanie
nika : Tworząca stożka jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem o mierze 60 stopni . Oblicz
objętość i pole powierzchni całkowitej tego stożka , wiedząc ,że średnica jego podstawy ma
długość
20 cm.
18 sty 17:21
Jack:
18 sty 17:23
Jack: z trojkata 30 60 90...albo mozna tez sinusami, cosinusami itd...
wiemy ze r = 10
l = 20 <−− tworzaca
h = 10
√3
P
c = π * 10(10+20)
18 sty 17:27
piotr: V=(1/3)*π102*20√3/2
18 sty 17:28
pipi: dzięki
18 sty 17:36
nika: dzięki
18 sty 17:37