matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
plemiona11:
http://www74.zippyshare.com/v/0YHa80qv/file.html
może ktoś zrobić pierwsze zadanie z tego zdjęcia ?
18 sty 14:51
Mila:
n+3
lim
n→
∞
(
)
2n+1
=
n−2
n−2+5
=lim
n→
∞
(
)
2n+1
=
n−2
5
=lim
n→
∞
(1+
)
2n+1
=
n−2
5
=lim
n→
∞
[(1+
)
(n−2)/5
]
5*(2n+1)/(n−2)
=e
10
n−2
18 sty 17:31