Wyznacz oryginał funkcji
Amadeusz: Wyznacz oryginał funkcji.
Rozkład na ułamki proste
| | 6−7s+2s2 | |
F(s)= |
| =As+As2+As3 |
| | s3 | |
Transformaty:
As = 1(t)
As2= t
As3=
12t
2
Może mi ktoś powiedzieć co dalej z tym zrobić

? jak wyznaczyć oryginał funkcji
18 sty 14:44
piotr1973: 3 t2−7 t+2
18 sty 15:02
piotr1973: Ls−1[6/s3]=3 t2
Ls−1[−7*s/s3]=−7t
Ls−1[2*s2/s3]=2
18 sty 15:08
Amadeusz: DZIĘKUJE JASNE WSZYSTKO
18 sty 15:12
Amadeusz : Koncowy wynik :
3
12t
2−8t−1=0

i Z tego wyznaczyć wartości dla t
18 sty 15:19
piotr1973: jakie wartości?
18 sty 15:21
Amadeusz : Policze lewą i prawą strone tak tzn zamienie na transformaty laplacea i wychodzi mi takie cos
3t2−7t+2=1+t+12t2 i to tak zostawiam czy co dalej z tym zrobić?
18 sty 15:34