18 sty 13:07
Janek191:
Też z. 3 ?
18 sty 13:15
Benny: 1.
2. Próbuj z de l'Hospitala
3. granice
4. x
lnx=e
lnxlnx=e
lnx*lnx i teraz pochodna
5. pochodna
18 sty 13:19
Jack: łatwe...mam nadzieje ze to nie sa odp. do kolosa...bo to nie ladnie z twojej strony
18 sty 13:20
Jack: pierwsze 2 zadania poziom licealny podstawa ; d
18 sty 13:21
dzialo11: wiem . Tak gotowce na studiach to są

mam dwie grupy

umiem wszystkie zrobić ale musze na 5
zaliczyć więc sprawdzam !
18 sty 13:24
Janek191:
f(x) = 3 x4 − x2
lim f(x) = +∞
x→−2−
lim f(x) = 0
x→x− 2+
oraz
lim f(x) = +∞
x→2−
lim f(x) = 0
x→2+
Dana funkcja nie jest ciągła w punktach x = − 2 i x = 2.
18 sty 13:24
Janek191:
z.1
| | n + 2 − n | | 2 | |
an = √n + 2 − √n = |
| = |
| |
| | √n+2 + √n | | √n +2 +√ n | |
więc
lim a
n = 0
n→
∞
18 sty 13:28