Próbna....
Andy:
Takie pytanie co do matury próbnej ...
w zadaniu z tym dowodem na to że trójkąty są równoboczne, czy ktoś kto robił to zadanie z
wektorów dostał punkty ?. Ja zrobiłem, wyszło dobrze a tu fejk bo 0 punktów.
A było dobrze ....
17 gru 11:37
Alinka: A skąd wiesz, że dobrze?
Jeśli uważasz, że zrobiłeś dobrze to idź do OKE i niech Ci zmienią ilość punktów.
17 gru 11:48
Andy: Wyszło bok = bok = bok co raczej świadczy że jest równoboczny, więc dowód powinien byc
wystarczający. A jak z OKE to wyobrażam sobie 2 dni biegania od pani do pani z papierkiem,
przynajmniej tak słyszałem, że jest w wypadku matury głównej.Więc w przypadku próbnej nie ma
sensu się nawet fatygować. Ale szkoda bo mogło byc +4%
17 gru 12:20
Ola: bok = bok=bok mogło wyjść z niekoniecznie dobrych założeń, albo zabrakło jakiegoś uzasadnienia.
O ile się nie mylę to w tym zadaniu należało powołać się na własności trapezu i jeśli tego
zabrakło to właśnie było 0 pkt.
17 gru 12:26
17 gru 12:31
Andy: Przy dodawaniu wektorów wiele zakładać nie trzeba. Tak według klucza ... tak było. Co prawda
nie było napisane ze jak się inną metodą to dostaje się max pkt. ale to jest matematyka i
przecierz tu nie ma narzuconego toku rozwiązywania zadania, a jak dostałem 0pkt za coś takiego
to spoko.
17 gru 12:35
Andy: czyli nie powołałem się na to że mają jednakowy zwrot i są równoległe ... dobrze wiedzieć
17 gru 12:43
Alinka: Bo oni wymagają bardzo precyzyjnego uzasadnienia. Jak czegoś zabraknie (nawet oczywistego) to
się czepiają.
17 gru 12:58