matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!!
lolek:
Oblicz całki
2−x
2
a) f
dx
x
b)f1
2
(5
x
− √ x) dx
18 sty 11:14
Jerzy:
1
a) = 2∫
dx − ∫xdx
x
b) zapis niejasny
18 sty 11:15
lolek:
1
∫
2
(5
x
−√ x)dx
18 sty 11:18
Jerzy:
5
x
2
= ∫5
x
dx − ∫x
1/2
dx =
−
x
3/2
... i licz w granicach
ln5
3
18 sty 11:19