matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pochodną
PLIS:
1
2
3
Wyznacz pochodną funkcji f(x) =
−
+
x
x
2
x
3
18 sty 11:04
Jerzy:
1
4
9
f'(x) = −
+
−
x
2
x
3
x
4
18 sty 11:14
Jack:
kazda po kolei :
1
2
3
f'(x) =
' −
' +
'
x
x
2
x
3
18 sty 11:15
Jack:
−1
−4x
−3x
2
* 3
f ' (x) =
−
+
=
x
2
x
4
x
6
1
4x
9x
2
= −
+
−
=
x
2
x
4
x
6
1
4
9
= −
+
−
x
2
x
3
x
4
18 sty 11:18