Pomóżcie bo nie zalicze matmy, mam godzine czasu!!! :D
cycu123: Dana jest funkcja f za pomocą wzoru f(x)= 28−4
−Wyznacz dziedzine i miejsca zerowe funkcji,sporządz wykres funkcji
− odczytac z wykresu przedzialy monotonicznosci i ocenic czy funkcja jest rożnowartościowa.
− wyznacz pochodna funkcji f.
18 sty 10:54
Jerzy:
D: R
brak miejsc zerowych
funkcja stała
f'x) = 0
18 sty 10:56
cycu123: Mógłbyś kolego narysować wykres tej funkcji?
18 sty 10:58
Jack: jest to prosta y=252
18 sty 11:00
Jerzy:

Mogę kolego:
18 sty 11:01
Jack:
18 sty 11:02
cycu123: A pochodna funkcji jaka bedzie?
18 sty 11:19
Jerzy:
patrz 10:56
18 sty 11:20
cycu123: Sorki ale w zadanie wkradł sie bład powinno być tak: f(x)=2x−4
18 sty 11:24
Jack: wkradł się... : D
18 sty 11:25
cycu123: To ze stresu

,pomoze ktoś?
18 sty 11:28
Jack:
18 sty 11:29
Jerzy:
wiedziałem od poczatku

1) Dziedzina ?
2) Miejsca zerowe: 2
x − 4 = 0 ⇔ 2
x = 4 ⇔ x = ?
18 sty 11:30
Jack: D = R
funkcja rosnaca, roznowartosciowa
Mz : x = 2
18 sty 11:31
cycu123: D= R
x= 2
18 sty 11:32
cycu123: a pochodna?
18 sty 11:32
Jerzy:
i pochodna = ?
18 sty 11:32
Jerzy:
f'(x) = ln2*2x
18 sty 11:33
Jack: pochodna z −4 = 0
pochodna z 2x =...
18 sty 11:33
cycu123: a monotonicznosć?
18 sty 11:35
Jack: rosnaca czyli −> ?
18 sty 11:35
Jerzy:
nie widzisz wykresu ?
18 sty 11:35
Janek191:
@Jerzy
Ładnie tak podpowiadać podczas egzaminu ?
18 sty 11:57
Jerzy:
nie zauważyłem,że to egzamin
18 sty 12:02
Jack: co jest z tymi ludzmi, ze na egzaminaja moga sobie napisac wszystko
18 sty 12:09
Jack: na egzaminach* moga wpisac w internety pytanie i jeszcze odpisywac...
18 sty 12:09
Janek191:
To pewnie są studia płatne , więc uczelni zależy, by jak najdłużej pobierać czesne
18 sty 12:13
Jack: takie banały? na studiach? watpie...
18 sty 12:13
Janek191:
Na jakiejś ekonomii czy rachunkowości mogą być takie zadania
18 sty 12:20