matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Kinia :
√
4−3i
Wyznacz.
18 sty 02:36
Kinia :
Pomoże ktoś?
18 sty 03:46
Jerzy:
Szukana liczba: x + iy (x + iy)
2
= 4 − 3i ⇔ x
2
− y
2
+ 2xyi = 4 − 3i mamy układ równań: x
2
− y
2
= 4 2xy = − 3 z którego obliczasz: x i y
18 sty 07:30