Zadanie abcd z trygonometrii
EMPE: Równanie cos4x − sin4x = x2 + m, gdzie x to zmienna, m to parametr, ma tylko jedno
rozwiązanie w przedziale <−π2;π2>, wtedy i tylko wtedy gdy:
1. m = −1
2. m = 0
3. m = 1
4. m = 2
Proszę o rozwiązanie i z góry bardzo dziękuję!
17 sty 23:31
===:
cos2x−sin2x=x2+m
cos2x=x2+m
1=0+m
18 sty 00:21
Eta:
Nawrzucał zadań i........... poszedł spać

A co? niech inni rozwiążą
18 sty 00:36
===:
18 sty 00:41
Eta:
m=1
18 sty 00:52
EMPE: Wczoraj matematyka mnie już totalnie przerosła. Dziękuję Wam! Jesteście genialni.
18 sty 10:17