.
Natalka: Jak pomnożyć te macierze?
[1 ]
[2 ] X [ 2 0 1 ]
[−1]
17 sty 21:10
Maciej: 3 x 1 * 1 x 3 = 3 x 3
[ 1 * 2 1 * 0 1 * 1 ]
[ 2 * 2 2 * 0 2 * 1 ]
[ −1 * 2 −1 * 0 −1 * 1 ]
=
[ 2 0 1 ]
[ 4 0 2 ]
[ −2 0 −1 ]
17 sty 21:14
Natalka: Dziękuję
Mam jeszcze coś takiego
[1 1] − 2X = (XT + I3)T
[1 1]
17 sty 21:32
Natalka: Mógłby ktoś?
17 sty 21:50
Natalka: Co to "I" ?
17 sty 22:21
Qulka: zazwyczaj jednostkowa
17 sty 22:21
Natalka: A pomogłabyś rozwiązać to zadanie?
To jest od momentu, do którego doszłam, ale jestem pewna, że wcześniej było dobrze.
17 sty 22:29
Natalka: Jakaś podpowiedź, co zrobić z tą prawą stroną.
17 sty 22:42