matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc w obliczeniu pochodnej:
Mika:
Proszę o pomoc w obliczeniu pochodnej:
2
y=
x
5
17 sty 20:48
Janek191:
y = 2*x
−5
17 sty 20:49
Janek191:
[ x
n
] ' = n x
n −1
17 sty 20:51
Mika:
Dzięki
17 sty 20:51