matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciagu
xxxy:
Oblicz granicę lim n→
∞
3
n
+
1
− 7*2
n
+
1
/ 7*3
n
+ 4*2
n
17 sty 19:54
Janek191:
3*3
n
− 7*2*2
n
a
n
=
=
7*3
n
+ 4*2
n
2
3 − 14*(
)
n
3
=
2
7 + 4*(
)
n
3
więc
3 − 0
3
lim a
n
=
=
7 + 0
7
n→
∞
17 sty 20:11
xxxy:
Dziękuję bardzo!
17 sty 20:26