matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Rudzia:
lim
√
n
2
+n
−n=
17 sty 18:32
nano:
Przemnóż i podziel przez
√
n
2
+n
+n
17 sty 18:50
Janek191:
n
2
+ n − n
2
1
a
n
=
=
√
n
2
+ n
+ n
√
1 +
1
n
+ 1
17 sty 18:52
Janek191:
1
1
lim a
n
=
=
√
1 + 0
+ 1
2
n→
∞
18 sty 12:52