matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieoznaczona
Ala:
oblicz całkę: 4dx/x
3
+2x
17 sty 17:45
Janek191:
dx
dx
4∫
= 4 ∫
=
x
3
+ 2 x
x*(x
2
+ 2)
17 sty 18:06
ICSP:
2
x
2
+ 2 − x
2
= 2∫
dx = 2∫
dx =
x(x
2
+ 2)
x(x
2
+ 2)
1
2x
= 2∫
dx −∫
dx = ...
x
x
2
+ 2
17 sty 18:12