Pochodna
Zagubiony: | | 2x3 | |
Zbadaj liczbę rozwiązan rownania |
| =m w zaleznosci od wartosci parametru m, m∊R |
| | x−9 | |
17 sty 16:55
Kako: Narysuj wykres funkcji.
17 sty 17:06
Zagubiony: | | 2x3 | |
Ale jak narysowac wzor funkcji |
| |
| | x2 − 9 | |
17 sty 17:11
olekturbo: przebieg zmiennosci funkcji. bedzie tez asymptota ukosna
17 sty 17:15
Zagubiony: rozpisze to ktos

na prawde tego nie rozumiem.. a rodzice mnie zabija jak tego zadania nie
zrobie za 30 min
17 sty 17:48
Jack: to masz problem majster... xD
17 sty 17:49
Jack: D
f = R / {−3,3}
Punkty przeciecia z osiami : P(0,0)
lim x−> −3 + f(x) = ...
lim x−> −3 − f(x) = ...
lim x−> 3− f(x) = ...
lim x−> 3+ f(x)= ...
pochodna
| | 6x2(x2−9) − 2x(2x3) | |
f ' (x) = |
| = ... |
| | (x2−9)2 | |
Dziedzina pochodnej D
f ' = R / {−3,3}
przyrownaj pochodna do zera i znajdz ekstrema oraz przedzialy monotnicznosci
17 sty 17:52
Kacper:
Przekaż rodzicom, że za morderstwo idzie się do więzienia
17 sty 17:56
Jack: oj, pominalem jeszcze kilka granic...to byly tylko do asymptot pionowych
do poziomych :
lim x−> −
∞ f(x) = ...
lim x−> +
∞ f(x) = ...
asymptota ukosna na 99% jest wiec
| | f(x) | |
a = lim x−> ∞ |
| =... |
| | x | |
b = lim x−>
∞ (f(x) − a*x) = ...
17 sty 17:57
17 sty 17:57
Zagubiony: Dzieki, bez was bym tego nie zrozumial
17 sty 18:03
Matmaks: − 2x +3 dla x= −1
7 kwi 17:38