uzadnij czy liczba jest podzielna przez 2006
kasia: Uzasadnij czy liczba
20052003+20052004+20052005+20052006 jest podzielna przez 2006
Nie mam pojecia:(
Wyciągnęłam 20052003 przed nawias, ale tak na prawdę nic mi to nie dało
17 sty 15:14
ICSP: 20052003(1 + 2005) + 20052005(1 + 2005) = ...
17 sty 15:17
kasia: i to wsytraczy że napisze = 20052003*2006+20052003*2006
Ten zapis oznacza że jest to liczba podzielna przez 2006?
Czy cos innego musze napisac do tego
17 sty 15:19
Bartek: możesz zapisac tak jeszcze
2006*(20052003+20052005)
17 sty 15:22
ICSP: Nie wystarczy. Masz dwa wyjścia:
1, Wyjaśnić, dlaczego liczba jest podzielna przez 2006
2. Dokonać dalszych przekształceń.
17 sty 15:23
kasia: a jak mam to wyjasnic?
17 sty 16:31
Kacper:
17 sty 16:36
Eta:
17 sty 16:37
Eta:
Kacper ... gdzie obiecanka?
17 sty 16:37
Kacper:
Eta zapomniałem

Już wysłałem i przepraszam
17 sty 16:51
kasia: a moge tak?
2006*(20052003+20052005)=2006k
a pozniej napisac k= (20052003+20052005) i tylko cnd?
17 sty 16:59