granica funkcji
marina: Granica funkcji
17 sty 13:31
Jerzy:
zastosuj regułe H
17 sty 13:34
marina: nie potrafie funkcji nie rozumiem tego jeśli byłbyś/byłabyś na tyle dobry/a by zrobić to krok
po kroku
17 sty 13:44
ICSP: 4 − x = (2 − √x)(2 + √x) .
17 sty 13:46
Jerzy:
| | − 1 | |
z reguły H = lim |
| = lim(2√x) = [2*2] = 4 |
| | | |
17 sty 13:47
Jerzy:
albo bez reguły
17 sty 13:48
marina: mam pytanie skąd się wziął −1 w liczniku i w mianowniku?
17 sty 13:53
Jerzy:
bo to pochodne,ale jeśli nie znasz reguły H, to zrób sposobem ICSP
17 sty 13:54
marina: de l'hospital wydaje się łatwiejszy dla mnie mógłbyś powiedzieć skąd −1 bo nie widzę we wzorach
| | 1 | |
skąd −1 ,wiem ,ze 2− √x jest |
| |
| | 2−√x | |
17 sty 13:58
17 sty 14:01