asymptoty
Kriss: Dobrzy ludzie, pomózcie koło zaliczyć

; ))
wyznaczyć asymptoty następujących funkcji:
1. y= (x
2−3) / (2x − 4)
2. y= x
2 / ( x
2 +1)
3. y = x
2 / (x−1y )
4. y = x + 1/x
5. y= x+ e
−x
6. y= x + 1 + 1/ (x−1)
7. y = 2/x + 6x
2
17 gru 01:00
AS: Podaję wzór na równanie asymptoty ukośnej
| | f(x) | |
y = a*x +b gdzie a = lim |
| b = lim(f(x) − a*x) gdzie x→∞ |
| | x | |
17 gru 10:51
Kasia: a jak nie zmierza do nieskończoności ?
17 gru 10:54
ziomek: Kriss ty juz wiesz jakie zadania bedziesz mial na kolo

xD
17 gru 14:26
Kriss: No tak, musze sie ich nauczyć
17 gru 14:56
AS: Mój drogi Kriss
Studia polegają na zgłębianiu tajników matematyki
a nie przepisywaniu tego co ktoś rozwiązał.
17 gru 15:06