matematykaszkolna.pl
STUDIA Przemek: Witam wszystkich wiem że troche póxno na takie pytania ale nie moge zasnąć i dlatego siedze przed kompememotka Mam takie pytania do osób które studiuja bądź studiowały na politechnice mam na mśli łódzką warszawska i wrocławska .Moglibscie napisac coś o tych uczelniach jaki tam jest poziom trudność z matmy z fizyki ,do której warto złozyć podanie itp. Interesuja mnie kierunki matematyka fizyka fizyka techniczna automatyka .
17 gru 00:51
Basia: Obie jeśli chodzi o matematykę mają bardzo wysoki poziom (ale uniwersytety jeszcze wyższy). Co do reszty nie wiem.
17 gru 00:59
Przemek: Ale wiesz po uniwerku i po matmie to jest straszna lipa w szkole nie chce uczyć a po politechnice to już jest tytuł inżyniera i większa kasa słyszałem że matma czy fizyka na uniwerku łódzkim jest nie za dobra
17 gru 01:05
Basia: Pisałam o uniwersytetach i politechnikach warszawskich i wrocławskich. Matematyka uniwersytecka niekoniecznie jest nauczycielska, ale fakt, że żeby po teoretycznej zostać na uczelni trzeba być wybitną jednostką (no i kasa też nie za duża, przynajmniej do habilitacji, ale wszyscy jakoś dorabiają). Na politechnikach jest więcej zastosowań praktycznych, ale teorii też nie mało. Co do Łodzi osobiście nie mam zdania, ale takie są (od lat) opinie.
17 gru 01:11
Przemek: Kurde nie wiem sam co robic politechnika to na bank ale nie wiem jaki kierunek najciekawsym byłaby fizyka ale boje się ze wywala mnie zaraz
17 gru 01:18
Basia: O fizyce niestety nic nie potrafię powiedzieć, ale jeżeli właśnie fizyka Cię pasjonuje próbuj. Nie warto rezygnować z marzeń.
17 gru 01:20
Bogdan: Co inżynier, to inżynier, zawsze sobie poradzi w życiu. Życzę trafnej decyzji. Dobranoc wszystkim
17 gru 01:29
ANNA: Dobranoc wszystkim emotka emotka
17 gru 01:33