Kombinatoryka
Ada: Witam, rozwiązując równanie doszłam do takiej postaci, jak to rozwiązać? Z góry serdecznie
dziękuje
17 sty 00:57
Qulka: n=15
17 sty 01:07
Ada: mogę prosić o rozpisanie tego do postaci wyniku?
17 sty 01:09
Ada: da się to jakoś wyprowadzic bez zgadywania o jaką liczbę chodzi?
17 sty 01:24
Ada: .
17 sty 08:29
Ada: .. proooszę
17 sty 11:32
Jack: Ja tu nic nie widze

moglabys pokazac cale ?
17 sty 11:34
Ada: | n! | | n! | |
| *(n−11)!=(n−8)! I to przeksztalcilam do wyrazenia |
| =(n−10)(n−9)(n−8) |
| 13! | | 13! | |
17 sty 11:46
Ada: ...
17 sty 12:33
Jack: innego sposobu jak kalkualtor nie widze...
chyba ze wielomian
(n−11)! (n−7)(n−6)(n−5)(n−4)(n−3)(n−2)(n−1)n = 13!
wymnozyc, olibczyc 13! i moze wyjdzie...ale to bez sensu zupelnie...
17 sty 12:48
Ada: Tez tak myslę dziękuję
17 sty 13:00