pierw
bartek : √1,32 − 0,52
Da się to jakoś inaczej rozwiązac niż poprostu obliczyć wszystko pod pierwiastkiem?
16 sty 21:08
nano: √1,32−0,52=√(1,3−0,5)(1,3+0,5)=√1,8*0,8=√18*8100=√9*16100=3*4/10=1,2
16 sty 21:13
Mila:
√(1.3−0.5)*(1.3+0.5)=√0.8*1.8=√1.44=1.2
albo
√1.69−0.25=√1.44=1.2
16 sty 21:14
bartek : Wiem, że tak można ale chodziło mi o jakiś szybszy sposób, jeśli wogole takowy jest

Mimo wszystko dzięki za zainteresowanie
16 sty 21:18
Mila:
Własności pierwiastków:
√a*b=√a*√b, a≥0 i b≥0
16 sty 21:23