Jednokładność
madej: Odcinek A'B' jest obrazem odcinka o końcach A = (2, 6) oraz B = (−4, 4) w jednokładności o
środku
O = (0, 3) i skali k =Y 0. Punkt A', który jest obrazem punktu A w tej jednokładności, leży na
prostej
o równaniu x + 2y + 10 = 0. Wyznacz równanie okręgu, którego średnicą jest odcinek A'B'.
16 sty 19:48
Jack: zad 14?
16 sty 19:52
Jack: (x−2)2 + (y+1)2 = 40
16 sty 20:16
madej: tak. też mi tak wyszło, dzięki
16 sty 20:41
Ewelonka: Czy ktoś mógłby podać jakieś wskazówki do rozwiązania ?
5 mar 11:18