matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Rudzia:
Oblicz granice lim<n→
∞
>
√
(13n+1)/52n
16 sty 16:57
zzz:
a+b=a
2
−b
2
/a−b
(13n+1)
2
−(52n)
2
(
)/52
13n+1−52
({169n
2
+26n+1−2704n
2
}{13n−51})/52
2535n
2
+26n+1
/52
13n−51
∞
+
∞
+
∞
/52
∞
−51
∞
16 sty 17:02
Jack:
zzz? co TY : D
13n+1
13
13
1
1
lim
√
=
√
=
√
=
√
=
52n
52
4 * 13
4
2
16 sty 17:15
zzz:
ja to chyba jednak snu potrzebuje
..
16 sty 17:16
Jack:
jak tam bys mial odjac a nie podzielone , to bys sie tak musial pobawic jak zrobiles : D
16 sty 17:20
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick