matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica jednostronne w punkcie
isia:
Granica jednostronne w punkcie x=0 (e jest do potęgi, jakby źle było widać)
1
lim
x
−>0
1+e
(
1
x
)
16 sty 15:46
Jerzy:
1
= [
] = 0
∞
16 sty 15:48
isia:
ma wyjść 1 i 0
16 sty 16:06
Kacper:
No to masz odpowiedź i w czym problem?
16 sty 16:42