??
Kocts: Jak to rozwiazac?
x4−4x=0
16 sty 14:59
Jerzy:
⇔ x(x3 − 4) = 0
16 sty 15:00
Kocts: I co dalej? Bo x3−4 nie wygląda ciekawie
16 sty 15:01
Jerzy:
x3 = 4 ⇔ x = 3√4
16 sty 15:02
Kocts: Dzieki
16 sty 15:09
Kocts: A jak to?
X4 +9x2+18=0
16 sty 15:11
Jerzy:
podstaw: x2 = t i t ≥ 0
16 sty 15:13
Kocts: Dziękuje
16 sty 15:31
5-latek: WItaj
J 
Mam chwile czasu bo śpi

x
4+9x
2+18
Δ= b
2−4*a*c
Δ= 9
2−4*1*18
Δ=9
√9= 3
| | −9−3 | |
x12= |
| =−6 (to rozwiązanie odpada |
| | 2 | |
| | −9+3 | |
x22= |
| = −3 (to rozwiązanie tez odpada |
| | 2 | |
Rownanie nie ma rozwiązania
16 sty 15:37
Jerzy:
Witaj

tak, brak rozwiązań
16 sty 15:39
5-latek: To dobrze bo już myslalem ze strzeliłem takie babole jak wczoraj
16 sty 15:41