matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuń niewymiernosc z mianownika
Ewa :
a) 1/(pierw 3 stopnia z 3) b) 3/(pierw 4 stopnia z 27)
16 sty 12:33
===:
b)
3
3
3*3
1/4
=
=
=3
1/4
=
4
√
3
4
√
27
3
3/4
3
3/4
*3
1/4
16 sty 12:51