całki
Kasia: Na jakich przedziałach funkcja jest wklęsła a na jakich wypukła?
f (x)=U{x} {x2 +12}
15 sty 20:38
Jack: bez spacji pomiedzy }{
a tego sie z pochodnej nie liczylo ?
15 sty 20:39
Janek191:
| | 1*( x2 + 12) − x*2x | | 12 − x2 | |
f '(x) = |
| = |
| = |
| | (x2 + 12)2 | | (x2 + 12)2 | |
| | 12 − x2 | |
= |
| |
| | x4 + 24 x2 + 144 | |
| | − 2 x*( x4 + 24 x2 + 144) − ( 12 − x2)*( 4 x3 + 48 x) | |
f ''(x) = |
| |
| | (x2 + 12)4 | |
15 sty 21:05
Kasia: tak bez spacji i to się liczyło z pochodne
15 sty 21:16