sin2x | ||
limx−>0 | ||
3x2 |
sinx | ||
chciałam skorzystać z tw: limx−>0 | =1 ale nie wiem, co zrobić z tym kwadratem | |
x |
1 | sin x | sin x | ||||
f(x) = | * | * | ||||
3 | x | x |
1 | 1 | |||
lim f(x) = | *1*1 = | |||
3 | 3 |
tg2x−sin2x | ||
limx−>0 | ? | |
x3 |
tg2x | sin2x | 8 | 8 | |||||
= lim | * ( | )2 * | = 1 * 1 * | = 4 | ||||
2x | 2x | 1 + cos2x | 2 |
sin2x | tg2x | |||
lim | = 1 = lim | jeśli tylko x → 0 | ||
2x | 2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |