matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
pochodna:
Oblicz pochodną f(x)=cos(x=2)*arctg(
4
√
sinx
) = (cos(x−2))' (arctg(
4
√
sinx
)+cos(x−2)* arctg(
4
√
sinx
)'=
−1
= −sin(x−2)(arctg(
4
√
sinx
))+(cos(x−2)
* (
4
√
sinx
)=
4
√
sinx
2
+1
−1
1
=−sin(x−2)(arctg(
4
√
sinx
))+(cos(x−2)
* (
sinx
−3
4
*cosx)
4
√
sinx
2
+1
4
Czy dobrze to liczę? dzieki
15 sty 17:32
pochodna:
Refresh
16 sty 15:24
Jerzy:
dobrze, tylko dlaczego w licniku masz znak minus ?
16 sty 15:28
pochodna:
Może pomyłka, dzieki.
16 sty 16:49
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick