ciagi
elomelo: Grupa pracownikow hurtowni rozładowywała z ciezarowek partie towaru o masie 8,26 t. W ciągu
pierwszego kwadransa pracy rozładowali 720 kg towaru, a w ciagu kazdego kolejnego kwadransa
rozładowywali o 20 kg towaru mniej niz poprzednio. Ile czasu trwał rozładunek?
15 sty 14:40
===:
prostego ciągu nie policzysz?
15 sty 15:03
elomelo: Chyba popełniłam blad w obliczeniach, Raczej gdyby wyszło nie wpisywałabym na forum?
15 sty 15:08
Tadeusz:
a
1=720
r=−20
| | 720+720−20(n−1) | |
Sn=8260= |
| n |
| | 2 | |
itd
15 sty 15:16
pipa: jej sie po prostu nie chciało nawet zacząć, tylko kopiuj−wklej i..
czeka
15 sty 15:56