Potęga
maciej: Proszę o pomoc
0,290,45
15 sty 09:42
5-latek: 0,29
9/20= (
√0,2920)
9
15 sty 10:25
Jerzy:
Cześć

czyżby ?
15 sty 10:27
5-latek: Czesc

A co zle napisałem
15 sty 10:28
5-latek: Jasne ze zle napisałem
15 sty 10:29
maciej: 0,57 ma wyjść , ale nie wiem jak to obliczyć ;x
15 sty 10:37
Jerzy:
skąd Ty masz to zadanie ?
15 sty 10:42
5-latek: J 
na kalkulatorze tyle wyjdzie tylko u mnie zamiast
√0,2920 ma być pierwiastek stopnia
dwudziestego z 0,29 .
Teraz już spadam do zony .
15 sty 10:45
Jerzy:
ma być pierwiastek stopnia dwudziestego z (0,29)9
15 sty 10:47
piotr1973: Obliczyć z różniczki zupełnej funkcji f(x,y)=xy, x0=0.3, y0=0.5, Δx=−0.01, Δy=−0.05
15 sty 10:50
Jerzy:
P(0.3,0.5)
(0,29)
0,45 = (0.3)
0.5 + 0.5*(0.3)
−0.5*(−0.01) + (0.3)
0.5*ln(0.3)*(−0.05)
15 sty 11:13
maciej: Z projektowania
15 sty 17:25
maciej: Dziś miałem egzamin , instalacja ogrzewania podłogowego do przeliczenia
15 sty 17:29