prosze o pomoc
Jasiek: Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o przekątnych długości 6cm i 8 cm. Dłuższa
przekątna
graniastosłupa jest nachylona do podstawy pod kątem 60stopni. Oblicz pole powierzchni
całkowitej i objętość tego graniastosłupa
16 gru 21:32
Godzio: było robione dziś
16 gru 21:39
Godzio: a nie pomyłka, było bardzo podobne

w takim razie pomoge
16 gru 21:41
Godzio:
H=8
√3
a
2 = 4
2 + 3
2
a
2=16+9
a=5
wylicz dalej
16 gru 21:46
Jasiek: Wielkie dzięki

spróbuje wyliczyć dalej jak będe miał jakies problemy to napisze
16 gru 22:03