.
Lena: Która z równości jest tożsamością trygonometryczną dla dowolnego kąta ostrego α?
Wskaż wszystkie poprawne odpowiedzi.
a) tgαcosαsinα=1sin2α
b) sinαcosαtgα=1
c) 1tg2α+1=sin2α
d) tg2α+1=1cos2α
14 sty 22:43
5-latek: d) prawdziwa
c) nie jest prawdziwa
| | sinα | |
a i b sobie sprawdz wiedza ze tgα= |
| |
| | cosα | |
14 sty 22:54
PW: A zapisz ułamki używając wielkiej litery "U", bo tego nie można dobrze odczytać (jakieś minusy
pojawiają się w licznikach, czy są to "kreski ułamkowe podparte przez wykładniki potęg"?)
Edytor tu używany jest mało posłuszny.
14 sty 22:55