matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sinuscosinus
Mathematic:
2sinx2x+ 2sinx= 2cosx+1 Jak rozwiązać to zadanko?
nie wiem co z tymi 2 z przodu
jakieś wskazówki? ?
14 sty 19:47
===:
4sinxcosx+2sinx=2cosx+1 2sinx(2cosx+1)−(2cosx+1)=0 (2cosx+1)(2sinx−1)=0 itd
14 sty 19:54