matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
definicja cauchego i heinego
nOwa:
podaj definicje Heinego i Cauchy'ego natepujących równości: a)lim
x
→
2
f(x)=5 b)lim
x
→
∞
f(x)=
∞
c)lim
x
→
∞
f(x)=5 d)lim
x
→
2
f(x)=−
∞
e)lim
x
→
2
−
f(x)=5
14 sty 17:52