oblicz całkę
nowy1: ∫3x 22x 53x
14 sty 15:57
Dawid: Na całkę to mi nie wygląda

Przez części
14 sty 16:02
patrizja: ∫3x 22x 53x dx
tak to dokładnie wygląda i właśnie nie przez częsci
14 sty 16:05
Bogdan:
ak*bk*ck = (a*b*c)k
22 = 4, 53 = 125, 3*4*125 = 1500
14 sty 16:06
Bogdan:
14 sty 16:07
Eta:
14 sty 16:11
nowy1: ktoś jeszcze pomoże to ogarnąć?
14 sty 16:13
Arek:
A co ogarniać? Już jest rozwiązane ∫1500xdx
14 sty 16:23
nowy1: czyli juz nic nie da się z tym zrobic?
14 sty 16:31
Mila:
Obliczyć całkę z wzoru.
| | 1500x | |
∫1500x dx= |
| +C |
| | ln(1500) | |
14 sty 16:40
nowy1: dziekuje
14 sty 16:41